به گزارش راهبرد معاصر؛ حواشی و جنجال پیکارهای کشتی آزاد جام تختی موجب شد تا حرف و حدیثهای زیادی پیرامون داوری این رقابتها شکل گیرد. در وزن ۱۲۵ کیلوگرم این مسابقات داوران رای کشتی امین طاهری برابر مرتضی جانمحمدی برگرداندند که با اعتراض شماری از مربیان حاضر در سالن به ویژه فردین معصومی همراه شد.
در دیگر اتفاق این رقابتها کشتی گیر وزن ۸۶ کیلوگرم عراق در حالی به روی تشک آمد که مسابقه در وزن ۷۴ کیلوگرم برگزار شد.
عزیز اطاعتی در واکنش به این حواشی گفت: فدراسیون بهتر بود یک روز پیش از رقابتها آموزش داوری برگزار کند تا از برخی حواشی پیشگیری شود.
متن کامل مصاحبه در زیر آمده است.
مسابقات کشتی آزاد جام تختی با حواشی آن به پایان رسید، تحلیل شما از عملکرد داوران این دوره چگونه است؟
برای بررسی عملکرد داوران باید به اشتباهات آنان نگاهی داشته باشیم، زیرا اگر ۹۹ درصد سوتها درست باشد، اما یک درصد اشتباه رخ دهد بیتردید آن اشتباه بیشتر از همه به چشم خواهد آمد. در جام تختی نیز قضاوتهای خوبی شد، اما اتفاقاتی رخ داد که موجب شد تا نکات مثبت این داوریها تحت تاثیر قرار بگیرد. یکی از این اتفاقات تکرار کشتی امین طاهری و مرتضی جان محمدی بود. دیگر اتفاق مهم نیز حضور کشتیگیر عراقی در وزن ۷۴ کیلوگرم بود.
یعنی تکرار کشتی طاهری درست نبود؟
من کشتی را ندیدم، اما اگر دست حریف طاهری به عنوان برنده بالا رفته نباید این کشتی تکرار میشد. در کشتی یک نفر رای نخواهد داد، رای نهایی توسط رئیس تشک تایید خواهد شد. اگر ضربه فنی، طاهری توسط رئیس تشک تایید شده و دست حریف او بالا رفته، طبق قانون امکان تکرار کشتی وجود ندارد.
در زمان تکرار رای حتی پای کادرفنی و دبیر فدراسیون نیز به میان کشیده شد آیا غیر از داوران افراد دیگر میتواند در تصمیمگیری دخیل باشند؟
در قوانین بینالمللی کادر فنی حق اظهارنظر در داوری ندارد، اما قوانین داخلی متفاوت است. چون انتخابی تیم ملی بوده، دخالت کادرفنی یا دبیر فدراسیون ممکن است مشکلی نداشته باشد. کشتی بالا و پایین دارد و در ثانیهها نتایج آن عوض میشود. در کشوری مانند امریکا که صاحب کشتی است انتخابی ۲ برد از سه مسابقه برگزار میشود، اما جام تختی یک تورنمنت بود و شرایط آن فرق داشت.
کشتیگیر عراقی هم اشتباهی روی تشک آمد مقصر چه کسی بود؟
تمام کشتیگیران برای رقابت کارت خود را به رئیس تشک میدهند، اما نمیدانم رئیس تشک در آن لحظه چرا به این مهم توجه نکرد و این حواشی به وجود آمد؟ بهتر است رئیس تشک دقت بیشتری در بررسی کارت مسابقه کشتیگیران داشته باشد تا از این اتفاقات جلوگیری شود. برای روسای تشک که بهترین داوران ما به شمار میروند خوب نیست که این اشتباه رخ دهد.
یعنی مدیران و مربیان کشتی عراق اشتباهی نداشتند؟
نه اصلا اینگونه نیست بلکه مدیران و مربیان کشتی عراق با اعزام این کشتیگیر به دنبال کلاه گذاشتن بر سر داوران بودند. نمونه این کار را در مسابقات بینالمللی داشتیم. مربیان به دنبال دور زدن داوران با اعزام یک کشتیگیر به روی تشک هستند.
انتظار بود که با بررسیهای ویدئویی میزان اشتباهات داوری در سطح جهان به کمترین میزان ممکن برسد چرا هنوز شاهد این اشتباهات هستیم؟
اشتباه داوری به نسبت گذشته کم شده است. بهترین داورها برای المپیک انتخاب میشوند، اما آنان نیز اشتباه دارند. مگر داور دیدار فینال وزن ۸۶ کیلوگرم المپیک اشتباه نداشت. آن داور اگر فرار از فن دیوید تیلور برابر یزدانی را امتیاز میداد طلا به کشتیگیر ایرانی میرسید، اما امتیاز نداد و مربیان ما نیز درخواست چلنج ندادند.
اعلام کردید که رای نهایی در کشتی توسط رئیس تشک اعلام میشود و این داور از جمله برترینهای دنیا است، چرا با وجود آن باز هم شاهد حواشی در جام تختی بودیم؟
معمولا بهترین داورها برای رئیس تشک انتخاب میکنند و در ایران نیز تعداد انگشتشماری میتوانند در این سمت باشند. باید آنان بهترین عملکرد ممکن را داشته باشند. به روز شدن دانش داوری یکی از مهمترین راهکارهای افزایش توان داوران ایرانی است. نباید به آموزش یک یا ۲ ساعته پیش از مسابقات اکتفا کنیم باید یک روز کامل داوران ما در دوره آموزشی باشند. چند اشتباه داوری در بین داوران تراز اول ایران بعدی بود، اما متاسفانه این اتفاقات رخ داد و حواشی شکل میگرفت./ایرنا